Blog
Nerede Nasıl Kullanılır?
Katyonik polielektrolit atık su arıtma tesislerinde atık çamurlar pres veya belt-preslere pompalanırken katyonik polielektrolit eklenerek çamurun susuz hale getirmesi amacıyla kullanılır. Su arıtma tesislerinde en çok kullanılan ürünlerdendir.
Atıksu arıtma tesislerinin çamur susuzlaştırma ünitelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tesislerde floklaşma oluşması için anyonik ve katyonik polielektrolit kullanılır. Anyonik polielektrolitler kimyasal arıtma tesislerinin sistemlerinde kullanılmaktadır. Katyonik olan polielektolitler ise atık su tesislerinin sistemlerinde partüküllerin birleştirilmesi ve çöktürülmesini sağlar.
Katyonik polielektrolit sulu çözelti ile içinde bulunan polimer zinciri yapısı ile askıda katı halde olan parçacıkları elektriksel yükleri arasında iyon değişmesini meydana getirir. Bu parçacıkların yapıları bozularak koagülasyon veya flokülasyona yol açması sağlanır.
Seyrelti Oranı Nedir?
Katyonik polielektrolitler seyretli oranı %0.05 ila %0.1 arasındadır. Çözelti hazırlanırken %0.05 oranda hazırlanmalıdır. Ürünün hızlı sonuç almak için karıştırılma sırasında ilave edilmelidir. Çamur susulaştırılması için çamurdan örnek alınır ve laboratuvar ortamında jar testi ile uygulanacak dozaj belirlenir.
Genel Bilgi
Katyonik Polielektrolit
Katyonik polielektrolit, anyonik formundan farklı olarak genellikle biyolojik arıtma tesislerinin fazla aktif çamurlarında kullanılır.Çökeltme havuzundan alınan fazla aktif çamurun filtre pres veya belt-preslere pompalanması sırasında çamur hattına katyonik polielektrolit ilave edilerek çamurun susuzlaştırılması sağlanır.
Temel olarak bu prensiplerde kullanılan polielektrolitlerin muhtelif çeşitleri vardır. Atık su sistemleri için gerekli jar testlerinin saha ekibimiz tarafından yapılarak sisteme uygun polielektrolit’in seçilerek sistemde en uygun kullanımın yapılması mutlaka şarttır. Bunun neticesinde arıtma sisteminin sağlıklı ve verimli çalışması sağlanabilir.
Katyonik polielektrolit ve diğer ürünlerimiz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0212 485 88 15 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.
Su Şartlandırma Kimyasalları suyun hayatımızdaki önemi tartışılmazdır. Yaşantısını süren canlılar için hayat kaynağıdır. Su olmazsa yaşam olmaz.Bu nedenden dolayı suyumuzu kontrollü kullanmalı ve önemsemeliyiz.
Endüstriyel üretimlerde ve bir çok alanda en önemli kaynağımızdır. İçme ve kullanma sularında verimliliğini arttırmak, insan sağlığına uygun hale getirmek ve çevreye zararlarından arındırmak amacıyla kullanılan kimyasal çeşitleriyle en uygun hale getirilmesine su şartlandırma demekteyiz. Su şartlandırmada kullanılan bir çok kimyasallar bulunmaktadır. Bunların sudaki içeriğin farklılığına göre kullanım amaçları doğrultusunda ilave edilmektedir.
Teknik olarak su şartlandırma işlemi, endüstride kullanım alanında ve dolaştığı sistemlere zarar vermemesi amacı ile yapılan işlemlerdir. Su şartlandırma Kimyasalları ile yapılmaktadır.
İçme ve Kullanım Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Kazan Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Soğutma Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Ters Ozmos Kimyasalları, Atık Su Arıtma Kimyasalları gibi başlıklar halinde açıklayabiliriz.
İçme ve Kullanım Suyu Şartlandırma Kimyasalları
Kullanma Sularında Sertlik Giderici ve Korozyon Önleyici,
Kullanma Sularında Sertlik Giderici ve Korozyon Önleyici-Legionella Kontrol,
İçme ve Kullanma Suyu Dezenfektan Amacıyla Kullanılır.
Kazan Suyu Şartlandırma Kimyasalları
Kazan suyu şartlandırma buhar üretimi bir çok işletmenin gereksinimidir. Üretim yapılan kazanlarda kullanılan suyun kalitesi iyi olmazsa, buhar oluşumuna engel teşkil edeceği için ve enerji fazla harcaması ile birlikte malzemelerinize zararı çok olacaktır. Kaliteyi arttırmak amacıyla çözümleri iyi belirlemek bu sorunları asgariye indirecektir. Suyu tanımak ve içindekileri iyi bilmek daha kaliteli buhar üretmek mümkündür. Suyun içeriği ve su özelliğini (sertlik, Tçm, pH, alkalinite vb.) endüstriyel suların hudutları vardır. Bunlara bir kaç test daha eklemek gerekmektedir bunlar oksijeni, serbest asitleri ve silisi de ekleyebiliriz.
Buhar kazanı çalıştıkça bu safsızlıklar, kazanın içinde kalarak birikinti oluşturur. Çözülmüş maddeler konsantrasyonu, suyun buhara taşınmasına, budan dolayı tesisatın, buhar kapanları ve proses ekipmanlarının fazlaca zarar görmesine neden olurlar. Askıdaki katı maddelerin artan konsatrasyonu ise, kazan verimini ve ısı transfer kapasitesini zayıflatan çamur oluşumunu doğurur.
Kazan besleme suyunun yol açtığı kireç taşı, korozyon, köpürme ve sürüklenme vs. gibi problemleri gidermek ve kazan suyunun istenen özelliklere getirilmesi için bir dizi fiziksel ve kimyasal işlemler yapılarak kazan suyunun şartlandırılması gerekmektedir.
Soğutma Suyu Şartlandırma Kimyasalları
Açık Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı ve Yarı Açık Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Devre Soğuk Su Sistemi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Isıtma ve Soğutma Sistemi Uzun Süre Bekleyişlerde Sistem Koruyucu Olarak Kullanılır.
Su Şartlandırma Kimyasalları Nedir
Atık Su Arıtma Kimyasalları
Alüminyum Sülfat, endüstriyel su arıtma işlemlerinde, atık su arıtma işlemlerinde, içme suyu arıtma işlemlerinde kullanılır. Ürün piyasada şap olarak da bilinmektedir.
Baryum Klorür, endüstriyel atık sularda sülfat giderimi için kullanılır.
Demir 3 Klorür, içme suyu arıtımında ve endüstriyel atık su arıtımında koagülant olarak kullanılan asidik özellikli, koyu kahve renkli bir kimyasaldır. % 40’lık sıvı formdadır. Arıtma sistemleri, çamur şartlandırma, baskı devre yapımı, demir oksit pigment üretimi, bakır aşındırmada kullanılmaktadır.
Demir Sülfat, Demir sülfat endüstriyel atıksuların kimyasal yöntemlerle arıtımında, koagülasyon ünitelerinde kullanılan bir koagülant (pıhtılaştırıcı) kimyasaldır. Yüksek verimli bir arıtma kimyasalıdır.
EDTA, soğutma ve proses suyunu yumuşatmak için kullanılır. EDTA metal iyonlarını tutmak için kullanılır.
Hidrojen Peroksit, atık su arıtımında suya çözünmüş oksijen sağlamada ve suyun zehirleyici etkisinin giderilmesinde kullanılır.
Hidroklorik Asit, su arıtmada, reçine rejenerasyonunda ve yüksek ph ya sahip atıksularda koagülantın yüksek verimde sağlanması için ph yı istenilen aralığa indirmek için kullanılır.
Kireç, sidik karakterdeki atıksuların pH’ nın yükseltilmesinde kullanılır. Evsel atık suların arıtmasında, alüminyum ve demir tuzları ile birlikte katı maddelerin çöktürülmesinde, fosfor ve azotun giderilmesinde kullanılır.
Köpük Kesici (Antifoam), su ve atıksu arıtma tesislerinde köpük oluşumunun engellenmesinde ya da azaltılmasında kullanılır.
Biyositler
Biyositler, bir veya birden fazla aktif maddenin karışımıyla oluşan, bakteri, mantar, su yosunu, küf veya maya içeren mikroorganizmaları kontrol edici veya öldürücü etkisi olan kimyasal maddelerdir.
Filtrasyon Mineralleri
Filtrasyon Mineralleri • Antrasit • Zeolit • Birm • Dolamit • Mikrophoz • Quarts Kumu • Tablet Tuz
Polielektrolitler
• Anyonik Polielektrolitler • Katyonik Polielektrolitler • Nonyonik Polielektrolitler
Taş Asidi
Buhar kazanı ve buhar jeneratörlerinde, eşanjör temizlemede, borulardaki korozyonlaşmada, suyun sebep olduğu korozyonlaşma ve kireçlenmeleri temizlemek için amin esaslı inhibitörlerle kuvvetlendirilmiş etkili ve kendisini kanıtlamış asitik bir temizleyi olarak bilinir. Taş Asidi kireç taşları ve paslanmaları gidermek içinde kullanılabilir.
Karla Mücadele Kar Solüsyonu – Buz ve Karlanmaya Son
Zorlu kış şartları istenmeyen kazalara sebep olmaktadırlar. Kara yollarında biriken kar ve soğuk hava buzlanmaya neden olmaktadır. Buzlanma nedeniyle yollarda ciddi kazalar meydana gelmektedir. Biriken karın önüne geçmek ve bu gibi kazaların yaşanmasına engel olmak için Kar Buz Çözücü Önleyici Kar Solüsyonu kullanmak gerekir. Özel formüle edilmiş bu solüsyon sayesinde maddi ve manevi kayıplarında önüne geçilir.
Uçak pistlerinde, fabrika önlerinde, çatılarda, okullarda, otoparklarda, otoyollarda, avmler’de ve benzeri alanlarda kullanılır. Uygulanan zemine zarar vermez. Kar Solüsyonu -40 derecelere kadar etkilidir. Kar ve Buz Çözücü Solüsyon donma yapmaz.
Buzlanma Engelleyici ve Buz Çözücü Etkili Kar Solüsyonu
Ülkemizin bir çok ilinde ani kar yağışı nedeniyle yolların tıkanması ulaşıma engel olmaktadır. Soğuk havalarda yolda kalmak ve yollarda kalanları kurtarma çalışmaları ciddi uğraşlar gerektirir. Yaşanan kazalar sebebiyle bir çok ölümler meydana gelmektedir. Can ve mal kayıpları oluşmaktadır. Kar Buz Çözücü Önleyici Solüsyon ile kar yağışı olmadan erkenden tedbirleri alınabilir.
Kar eritici solüsyon uygulanan alanda yola yapışarak yağan karın erimesine ve yolların buz tutmasını engellemektedir. Kar eritme ve buzlanma engelleyici özelliği ile kar tuzuyla kıyaslandığında kullanımı daha kolay ve pratiktir. Kar tuzları uygulanan yere ciddi zararlar vermektedir. Yollarda aşınmalara sebep olmaktadırlar. Devamlı kullanılan alanlarda fayda yerine zarar vermektedirler. Yollardaki aşınmalar araçların gidişine mani olurlar. Sadece araçlar olarak değil insanların kullanım alanlarında da çukurlaşmalar oluşmaktadır. Yürüyüş yerlerindeki bu aşınmalar da insanlar için tehlike arz etmektedir.
Kar Solüsyonu
Kar tuzu kullanımı daha çok insan gücüyle karlı alanlara serpilmektedir. Bu işlem hem yavaş hemde zordur. Kar tuzu maliyet olarak düşük görünse de asfaltlara ciddi zararlar verirler. Bu nedenle ileriye dönük maddi zararları fazladır. Bu gibi sorunlardan uzaklaşmak ve en uygun çözüm yöntemini ile devam etmek için buzlanma önleyici solüsyon vazgeçilmezdir. Kullanımı sağlanmış ve ülkemizde kara yollarının ve belediyelerin her sene kullanmış olduğu üründür. Kar Eritici Solüsyon -40 derecelere kadar etkilidir. Donma yapmaz ve eritici etkilidir. Uygulanan yerde zar şeklinde ince bir tabakayla kaplayarak yağan karı eritir. Yollarımız ve bir çok alanların açık ve uygun halde kullanılması için Kar Çözücü ve Buz Çözücü solüsyon kullanımı ile mümkündür.
Ürünlerimiz için bizlere 0212 485 88 15 nolu telefon üzerinden ulaşabilir fiyat teklifi alabilirsiniz.
Doğada, evde ve endüstriyel alanda ve birçok işletmede içme suyu, kullanım suyu, atık sular, kazan suları ve daha bir çok alanda suların analiz edilmesini sağlayan kitlerdir. Kitler bir çok alanda kullanıma uygunlardır.Laboratuvar testlerinden tutun her alanda kullanılırlar.Suyun analiz edilmesi gereken yerlerde bu testler kullanımı ile çok pratiktir.Hızlı ve doğru sonuçlara ulaşabilmek için kitler bir çok cihaza gereksinim kalmadan sonuç verirler.Su analiz kitleri özel kimyasallarla formüle edilmişlerdir.
Su Analiz Kitleri Ürünlerimiz
Toplam Sertlik Test Kiti – Serbest Klor Test Kiti – Nitrit Test Kiti
Nitrat Test Kiti – Alkalinite Test Kiti – Mangan Test Kiti
Fosfat Test Kiti – Sülfat Test Kiti – Sülfit Test Kiti
Amonyum Test Kiti – Bikarbonat Test Kiti – Klorür Test Kiti
Demir Test Kiti – Bakır Test Kiti – Silika Test Kiti – Arsenik Test Kiti
Analiz Kitleri için daha ayrıntılı bilgi almak için 0212 485 88 15 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.